Når Black Friday står for døren, er tusindvis af danskere klar med pengepungen. De skal nemlig have fat i alle de gode tilbud. De danske producenter og virksomheder bruger mange ressourcer på at markedsføre deres vilde tilbud og store rabatter, men er tilbuddene i virkeligheden så gode, som der bliver lovet i markedsføringen? Flere og flere oplever at føle sig snydt efter at have købt ind på Black Friday fordi alle tilbuddene i virksomheden ikke er så gode, som de lige umiddelbart ser ud til.

Billigere på nettet

På baggrund af Black Friday konceptets store succes er der lavet en del undersøgelser, der viser, at produkterne i nogle tilfælde er billigere på nettet til trods for at tilbuddet i butikken ser godt ud.

På teknologiske produkter som fladskærmsfjernsyn, computere og smartphone er det nemlig ikke altid billigt på Black Friday i butikkerne. Hvis man sammenligner med billigste pris på nettet, kan man i nogle tilfælde spare helt op til 500 kroner på nogle produkter.

Så selvom dankortet brænder for at betale, er det altså vigtigt at holde hovedet koldt og tjekke billigste pris på nettet, inden man handler stort ind til Black Friday.

Køb det du har brug for

Black Friday er hen over de seneste par år blevet en af de største handelsdage i Danmark. Det skyldes de gode tilbud, som alle forbrugerne vil have fingrene i.

Netop fordi der er så mange kup at gøre til Black Friday, ender mange med at komme hjem med impulskøb, som de faktisk kunne have fået billigere et andet sted. Man bliver nemlig let fristet, når man i forvejen er ude at købe stort ind, og når man ser på de mange tilbudsskilte.

Et tilbud betyder nemlig ikke nødvendigvis, at man får produktet til den billigste pris, men bare at butikken sælger produktet under den udsalgspris som de normalt tager for det i netop den butik. Man oplever ofte, at varerne der er sat ned på Black Friday, er varer, der har været sat ned til samme pris flere gange samme år. Af den årsag er tilbuddet på selve Black Friday ikke så vildt og billigt, som kunderne opfatter det til at være.

Det hele handler nemlig om stemningen, der er på Black Friday og dankortet der brænder i forbrugernes lommer.

Sådan handler du klogest på Black Friday

Hvis man som forbruger gerne vil omgå de omtalte impulskøb og samtidig gerne vil opnå de bedste tilbud, er det først og fremmest vigtigt, at man danner sig et overblik over hvilke varer man er på udkig efter, og hvor produkterne fås til den billigste pris.

Det er nemlig vigtigt, at man fokuserer på den generelle markedspris på det produkt, som man gerne vil købe. Derfor er det en god idé at tjekke priserne på nettet og hos andre penge for at være sikker på, at man helt reelt spare de penge, som man bliver oplyst om I den butik, hvor man handler.

Produkterne med de bedste tilbud findes oftest kun i et begrænset parti. Derfor er det vigtigt at planlægge sin rute og handle tidligt på dagen.

Hvis man på trods af planlægning alligevel kommer til at lave et impulskøb, er det vigtigt, at produktet kan returneres, hvis man fortryder. Derfor bør en del af planlægningen bestå i at tjekke op på fortrydelsesret og bytteregler hos den pågældende butik eller onlineshop.

Hvis man bruge Black Friday på den helt rette måde, er der nemlig en del penge at spare på både julegaver og nødvendige varer til sig selv.